CV (klicka på bilderna)

  KONTAKTINFORMATION
Toni Thomsson 
Halsjärnsgatan 16
VISBY, 62147
SE
toni@tonjac.org

Mobil: 0706299652  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 PROJEKT

2010- minameddelanden.se
Utveckling av en tjänst för förmedling av säkra meddelanden för myndigheter och kommuner. Tjänsten skall ersätta pappersutskick till företag och privatpersoner. Tjänsten utvecklas i ett sammarbete mellan Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket. Arbetar som SCRUM-master och IT-arkitekt.

2009-2010 verksamt.se
Utredningar kring uppbyggnaden av framtida versioner av företagarportalen - verksamt.se.

2008-2009 ESB utredning och PoC
Utredning och PoC för Skatteverkets framtida integrationsplattform och SOA.

2007-2008 "Min sida" samlade e-tjänster för Skatteverket
Portal för Skatteverkets e-tjänster. Integration av olika tekniska miljöer med SOA/ESB. Arbetar som ansvarig arkitekt.

2007- JEE-ramverk baserat på EJB3
Omdesign/uppdatering av Ramverk för skatteverket byggt på JEE-teknik. Modellering i UML och kodgenerering från modell. Integration med behörighetssystem via JAAS och med gamla miljöer via SOA. Byggstöd och integration i Eclipse IDE. Arbetar som ansvarig arkitekt.

2006-2006 Regelmotor
Utredning regelmotor teknik för skatteverket. Utvärdering av produkter och förslag på integration med befintliga miljöer.

2006-2006 Spring vs. EJB3
Utredning val av teknik för nytt JEE-ramverk på skatteverket. Jämförelse av Spring och EJB3. Teknikval och arkitekturförslag.

2000-2005 J2EE-ramverk
Ramverk för skatteverket byggt på J2EE-teknik. Modellering i UML och kodgenerering från modell. Integration med behörighetssystem och gamla miljöer som Tuxedo/C och Unisys/Cobol. Integration med .NET via SOAP. Byggstöd och integration i Eclipse IDE. Arbetade i projektet som ansvarig systemdesigner, konstruktör och senare också som arkitekt.

1999-1999 CORBA ramverk
Förstudie och förslag till arkitektur för CORBA-baserade tjänster på skatteverket.

1998-1999 Workflow
Integration av Workflow-motor i Tuxedo-miljö. Arbetade som designer och konstruktör.

1998-1999 Document-imaging
Utveckling av document-imaging system för skatteverket. Scanning, tolkning och masshantering av bilder. Tjänster skrivna i C/C++ på Unix och NT-plattform. Arbetade som designer och konstruktör.

1998-1999 Generellt C++ bibliotek
Utveckling av generellt C++ bibliotek. Arbetade som designer och konstruktör.

1997-1998 Tuxedo ramverk
Utveckling av ramverk kring Tuxedo. Integration med behörighetssystem och komponent för kodgenerering av anropsadaptrar för VB/COM. Arbetade som designer och konstruktör.

1996-1997 COM bildvisar komponent
Utveckling av COM-baserad bildvisar komponent för document-imaging system på skatteverket. Arbetade som designer och konstruktör.

OPENSOURCE/PRIVATA PROJEKT

2010- Notiware
Aviseringssystem för mobiltelefoner. Ersättare till SMS för billigare massaviseringar till mobiltelefon för företag. Systemet består av ett serversystem med webservices som används för massaviseringar. Mottagardelen är en app i mottagarens mobiltelefon.

2010- Print2phone
Utskrift från en PC till en androidmobil. Skriv ut från valfritt PC-program och utskriften landar som en PDF-fil i din mobiltelefon.

2007- Anti-spamsystem
Anti-spamsystem som skickar blockeringsmeddelanden till avsändare som måste auktorisera sig genom att svara på en captcha utmaning. Uppsatsarbete i utbildningen "Certifierad IT-arkitekt" från Dataföreningen kompetens.

1999- Mini applikationsserver
Applikationsserver för utveckling små snabba och resurssnåla web- applikationer i C/C++. Stöd för SMS-tjänster.

2005-2007 HTTP-tunnel
Tunnel för kodning av valfritt TCP-socket protokoll i HTTP.

2004- Internetbaserad musik-kanal
Katalogisering av egen digitalmusik med sökfunktion. Lyssna på egen musik över internet. Egen radiokanal baserad på SHOUTcast-protokollet. Skapa spellistor mm.